Gatifloxacyn

Протимікробні засоби для системного застосування. Фторхінолони.

Показання

Лікування інфекційно-запальних захворювань, спричинених чутливими до гатифлоксацину мікроорганізмами, а саме:

  • інфекції дихальних шляхів (загострення хронічного бронхіту, негоспітальна пневмонія);
  • інфекції ЛОР-органів (гострий синусит);
  • неускладнені інфекції сечовивідних шляхів (цистит), ускладнені інфекції сечовивідних шляхів, пієлонефрит;
  • неускладнена уретральна гонорея у чоловіків;
  • вагінальна і ректальна гонорея без ускладнень у жінок.

Спосіб застосування та дози

Перед застосуванням слід провести шкірний тест на переносимість. Препарат призначають кожні 24 години внутрішньовенно краплинно. Дозування та тривалість лікування залежать від виду та ступеня тяжкості інфекції.

Рекомендовані дози гатифлоксацину наведені у таблиці 1 і придатні для всіх пацієнтів старше 18 років з кліренсом креатиніну 40 мл/хв і вище.

Гатифлоксацин слід застосовувати обережно особам літнього віку, зважаючи на можливість порушення функції нирок у цій віковій групі пацієнті

Побічні реакції

Найпоширеніші побічні ефекти гатифлоксацину — запаморочення, блювання, діарея, вагініт, абдомінальний біль, головний біль. Також можливі інші побічні реакції.

Передозування Симптоми: зниження активності та частоти дихання, блювання, тремор і судоми сплутаність свідомості, запаморочення, психози

Лікування. У випадку гострого перорального передозування слід випорожнити шлунок за допомогою блювання або промивання. За пацієнтом слід ретельно спостерігати і призначити симптоматичне і підтримуюче лікування. Слід підтримувати належну гідратацію. Досить низькою є ефективність діалізу (приблизно 14% препарату видаляється протягом 4 годин) та хронічного амбулаторного перитонеального діалізу (приблизно 11% видаляється протягом 8 днів).



Коментарі

Популярні публікації