Хвороба-детектив

Ревматологія — наука про системні захворювання сполучної тканини автоімунного походження, які можуть уражати всі органи та системи людини і в більшості випадків є невиліковними.
Найпоширенішими ревматологічними захворюваннями є ревматоїдний артрит, анкілозивний спондилоартрит, псоріатичні артропатії, системний червоний вовчак, ситемна склеродермія та поліостеоартрити як прояви вікових та обмінних захворювань у старшому віці.
Зараз виявити деякі зміни можна ще до того, як вони стануть помітними неозброєним оком. Наприклад, використовуючи імунологічні маркери, сучасні методи візуалізації кісткової структури (магнітно-резонансної томографії) та аналогові шкали, можна встановити діагноз на початковій стадії. Це надважливо, адже складний шлях від першої консультації, діагностичних процедур до постановки точного діагнозу вже пройдено.
У ревматології для лікування використовують препарати, метою яких є пригнічення імунітету — імунодепресанти. Вони можуть змінювати деякі хімічні показники крові — за цим треба стежити. Також вони пригнічують захисні функції організму, і він стає більш уразливим. Це треба враховувати навіть під час лікування застуди.
Результат пошуку зображень за запитом "ревматизм"

Коментарі

Популярні публікації