Коагулограма

Протромбіновий індекс 80-100% (<12c)
 білок плазми крові людини і тварин, що в процесі зсідання крові перетворюється на фермент тромбін. За хімічною природою протромбін — глікопротеїд. Біосинтез протромбіну відбувається в клітинах печінки і залежить від вмісту в організмі вітаміну К. Зниження рівня протромбіна в крові призводить до кровоточивості. В медичній практиці визначають рівень протромбіну в крові для характеристики зсідання крові.
Фібриноген 2-4 г/л
волокнистий білок з групи глобулінів, розчинений в плазмі крові. При активації системи згортання крові фібриноген піддається ферментативному розщепленню ферментом тромбіном із утворенням мономеру фібрину, який під дією активного XIII фактора згортання крові полімеризується і випадає в осад у вигляді білих ниток полімеру фібрину, що є частиною процесу утворення фібриновмісного згустка крові(тромбу). Плазма крові без фібриногену має назву сироватка крові.

АЧТЧ <28c
 це медичний спеціальний тест, який імітує процес здатності згущуватися крові і націлений на оцінку вмісту в крові інгібіторів, плазмових чинників і антикоагулянтів. Це показник ефективності внутрішнього механізму здатності згущуватися крові, який дозволяє виявляти і діагностувати гемофілію, проводити моніторинг хворих що проходять гепаринове і герудинове лікування.
АЧТЧ - час, впродовж якого утворюється кров'яний згусток після того, як до плазми додається каолін-кефалінова суміш, кальцій хлорид, а також інші необхідні реагенти. Імітуючи запуск кров'яного згортання, таке дослідження визначає дефіцит чинників, які беруть участь в цьому внутрішньому процесі, або наявність інгібіторів згортання.
Час зсідання за Лі-Уайт 5-10хв
кров швидко забирається в 3 силіконові пробірки. Обсяг крові — 1 мл в кожну пробірку. Кров нагрівають до 37 ° С і нахиляють. Як тільки при нахилі кров перестає рухатися при русі пробірки, процес вважається закінченим.
1 стадія — прихована коагуляція. На цій стадії частки укрупнюються, але ще не втрачають свою седиментаційну стійкість.
Тривалість кровотечі за Дюком до 4хв
2 стадія — явна коагуляція. На цій стадії частки втрачають свою седиментаційну стійкість. Якщо щільність частинок більше щільності дисперсійного середовища, утворюється осад.



Коментарі

Популярні публікації