Калоприймач

Калоприймач є засобом реабілітації , для людей які мають порушення функції виділення калу , яким була накладена колостома . Калоприймач являє собою ємність , що складається з запахонепроникної плівки ( мішка) , липкого фланця , кільця зі спеціального матеріалу , яке забезпечує герметичність в місці кріплення і комфортні умови для шкірних покривів навколо стоми.

З нині існуючих сучасних калоприйомників , застосовують два види виробів на клейовий основі - однокомпонентні і двокомпонентні . Однокомпонентні калоприймачі мають клейку пластину і пластиковий мішок , які являють єдине ціле. Коли необхідно змінити мішок , то він змінюється разом з пластиною.
Двокомпонентні калоприймачі - це системи , що складаються з окремих клейових пластин і стомних мішків , тобто їх можна замінювати незалежно один від одного. Калоприймачі можуть бути закритими (недренуючі) , які використовуються одноразово і відкритими (дренуючі) , які можна спорожняти від вмісту. Вибір виробу залежить від виду стоми , особливостей шкіри навколо стоми , оформленості калових мас і переваг людини . Конвексні пластини являють собою жорсткий фланець і «вушка» , призначені для кріплення пояса , який рекомендують носити для більш міцної фіксації. Вони показані для людей з втягнутою стомою.


Коментарі

Популярні публікації