Плазмозамінні та дезінтоксикаційні розчини

СТЕРОФУНДИН ISO
Загальна характеристика:
основні фізико-хімічні властивості: прозорий, безбарвний розчин, практично вільний від механічних часток;
склад: 100 мл розчину для інфузій містять натрію хлориду 680 мг, калію хлориду 30 мг, магнію хлориду гексагідрату 20 мг, кальцію хлориду дигідрату 37 мг, натрію ацетату три гідрату 327 мг, кислоти яблучної 67 мг;
концентрація електролітів на 100 мл у ммоль/ л:
натрій                   14,0
калій                    0,4
магній                   0,1
кальцій             0,25
хлорид              12,7
ацетат                   2,4
малат                    0,5
допоміжні речовини: вода для ін’єкцій.

Форма випуску.
Розчин для інфузій.
Цей лікарський препарат є ізотонічним електролітним розчином із концентраціями електролітів, що відповідають концентраціям електролітів у плазмі крові. Препарат застосовується для коригування втраченої позаклітинної рідини (наприклад, зневоднення і втрата пропорційних кількостей електролітів). Розчин вводиться з метою відновлення, а також підтримки нормальних осмотичних умов у позаклітинному й внутрішньоклітинному просторі.
Аніонна структура являє собою збалансоване поєднання хлориду, ацетату й малату, що перешкоджає появі метаболічного ацидозу.
Фармакокінетика.
Оскільки розчин Стерофундин ISO вводиться внутрішньо венно, його біодоступність становить 100 %.
Натрій та хлорид в основному розподіляються в позаклітинному просторі, при цьому переважний розподіл калію, магнію та кальцію відбувається у внутрішньоклітинному просторі. Натрій, калій, магній та хлорид виводяться, головним чином, через нирки, а невеликі їх кількості – через шкіру та кишечник. Кальцій приблизно в однакових кількостях виділяється з сечею та ендогенною секрецією кишечнику.
Під час введення ацетату й малату їх рівень у плазмі крові підвищується і залишається стабільним. Після закінчення інфузії концентрації ацетату і малату стрімко зменшуються. Виділення ацетату й малату з сечею посилюється під час інфузії. Однак їх метаболізм тканинами організму настільки швидкий, що в сечі залишається лише невелика фракція.

Ізотонічна дегідратація при наявному або
загрозливому ацидозі.


Коментарі

Популярні публікації